zondag 1 juni 2008

Week 11

Beste bloggers,

Gymfinales! Het volledige GymFed-team werd deze week gebeten door de microbe. Dit evenement is de absolute topper en een mooie afsluiter voor het wedstrijdseizoen. Er kwamen maar liefst 21 duels in de verschillende gymnastiekdisciplines aan bod.

Heel wat voorbereiding was uiteraard een conditio sine qua non om dit schitterende programma te kunnen ‘vertolken’. Ik had vorige week de opdracht om een persdossier samen te stellen. De pers moest immers een beeld verkrijgen over het palmares en de trainingsgegevens van alle deelnemers. Met een urenlange zoektocht doorheen databases en websites als gevolg…

Tijdens het evenement stond ook de huldiging van vier gymnasten op het programma:

1) Chloë Henry (discipline: Artistieke Gymnastiek Dames)
2) Günther Couckhuyt (discipline: Artistieke Gymnastiek heren)
3) Sam Pauwels (discipline: Acrobatische Gymnastiek)
4) Chloë Alliet (discipline: Acrobatische Gymnastiek)

Aanleiding hiervoor was het beëindigen van hun topsportcarrière. Het was mijn taak om een ‘speakertekst’ voor te bereiden waarin de gymnasten geloofd werden voor hun beste prestaties.

Zaterdag was het uiteindelijk zover: de 10e editie van de Gymfinales! Samen met mijn stagementor stond ik in voor het ontvangen van de pers. Alle journalisten en fotografen ontvingen een exemplaartje van het persdossier samen met enkele instructies. Er was zelfs een cameraploeg van de VRT aanwezig. Men wou immers een compilatie van deze competitie uitzenden tijdens de zondageditie van Sporza op Canvas.

Mijn noeste arbeid werd beloond! Ik kreeg een pluimpje van de VRT-reporter over het persdossier. Dit mooie compliment in combinatie met de spannende duels en vele gespierde torso’s van de topgymnasten zorgden voor een geslaagde avond… Op naar volgend jaar!

Helaas namen de blikvangers Gaëlle Mys, Koen Van Damme en Aagje Van Walleghem uit de Artistieke Gymnastiek niet deel aan deze wedstrijd.







Gaëlle en Koen hadden net een vermoeiende World Cup in Moskou achter de rug en Aagje herstelt nog van een knieblessure. Ze waren wel aanwezig in het publiek als toeschouwers.

Tot blogs!