zaterdag 12 april 2008

Week 4

Beste lezers,

Binnenkort neemt het evenement ‘MegaGym’ een prominente plaats in op mijn activiteitenkalender! Dit is een grootse happening op 17 en 18 mei met tal van activiteiten en wedstrijden voor alle recreatieve gymnasten en dansers van de GymFed-clubs.

Op 13, 14 en 15 mei gaat ‘MegaGym voor Scholen’ hieraan vooraf. Kinderen uit het eerste leerjaar maken dan kennis met de verschillende gymnastiekdisciplines. Kortom, één groot feest!



Elke deelnemer krijgt een diploma bij de afloop van het evenement. Dit is een item waar alle kinderen uiteraard trots op zijn. Deze week heb ik mij toegespitst op het ontwerpen van deze diploma’s in samenspraak met de drukker. Nu is het spannend afwachten op de offerte en het resultaat van een eerste proefdruk…

GymFed beschikt over haar eigen driemaandelijkse tijdschrift ‘Zot van Gym!’. Ik heb al heel wat informatie opgezocht, die mijn stagementor nadien verwerkt in artikels voor dit tijdschrift. Deze week mocht ik echter zelf een artikel schrijven voor de rubriek ‘Kinderreporters’! In deze rubriek worden interviews beschreven die kinderen van hun favoriete topgymnast afnemen.

Deze week heb ik ook gewerkt aan de structuur van de nieuwe GymFed-website die in januari 2009 toegankelijk wordt. Met behulp van een voorlopig ontwerp is het immers gemakkelijker om je ideeën voor het ontwerp uit te leggen aan een webdesigner. De nieuwe website zal waarschijnlijk een kinderhoekje of ‘kids corner’ bevatten. Dit is een rubriek waarin kinderen terecht kunnen om bijvoorbeeld kleurplaten af te drukken en spelletjes te spelen. Mijn creatieve brein was blijkbaar in een goede bui, want ik heb talrijke ideeën op papier gezet!

Tenslotte heb ik deze stageweek afgerond met het schrijven van enkele webteksten voor de Teamgym Championships 2008. Gent heeft de eer om dit jaar als gaststad op te treden voor dit internationale evenement in oktober.

Veel blogplezier!