vrijdag 4 april 2008

Week 3

Goedemorgen!

De morgenstond heeft goud in de mond… Een dampende kop koffie houdt mij momenteel gezelschap en ik vlieg er onmiddellijk in met een hopelijk geestverruimend berichtje voor de taalpuristen en blogfanaten onder ons!

De derde stageweek startte in mineur aangezien ik op maandag ziek in mijn bed lag. En dit door één of ander vervelend en bovendien pijnlijk virus ‘à la hopelijk-moet-ik-dit-nooit-meer-meemaken’. Misschien ben ik wel een heel klein beetje aan het overdrijven… Maar ik ben gelukkig niet zo gemakkelijk klein te krijgen! Op dinsdag was ik dus alweer paraat.

Deze week staat volledig in teken van het Europese kampioenschap Artistieke Gymnastiek voor dames. Deze internationale competitie loopt van 1 tot 6 april in het Franse stadje Clermont-Ferrand.

De teleurstelling was gisteren op vele gezichten van mijn collega’s af te lezen. Boegbeeld Aagje Vanwalleghem blesseerde zich immers tijdens de training en kan hierdoor niet verder deelnemen aan de wedstrijden. Met deze competitie maakte Aagje echter grote kans op een ticket voor de Olympische Spelen. En dit valt nu allemaal in het water…



Het Belgische seniorenteam moest het dus zonder onze topgymnast stellen en eindigde als 17e van de 21 deelnemende landen. Het juniorenteam bij de Belgische meisjes wist daarintegen met een knappe achtste plaats meer dan ooit de verwachtingen in te lossen!



Maar Aagje is niet de enige gymnast die hoopt op een deelname aan de Olympische Spelen. Ook Gaëlle Mys streefde naar een toestelfinale om zich op deze manier definitief te selecteren. Ze zag haar poging echter de mist in gaan. Gaëlle kan zich nog plaatsen als ze een finale turnt op de World Cup.

De telefoonlijnen stonden roodgloeiend naar aanleiding van deze gebeurtenissen. Zowel de regionale als nationale pers wilde verslag geven. Talrijke persberichten werden dan ook geschreven en verwerkt.

Als communicatieverantwoordelijke hield mijn stagementor het hoofd koel. Ze moest alle belanghebbenden op de hoogte houden van de meest recente verwikkelingen. Daarbij was het uiteraard belangrijk om met de nodige discretie te handelen. Informatie overbrengen naar de pers is één ding. De manier waarop info op een blaadje gepresenteerd wordt is echter iets totaal anders… Voor mij was dit ganse gebeuren een duidelijke les in crisiscommunicatie en mediatraining!

Tot Blogs!